Zoeken
  • Nick Goossen

Voorkom pijn aan de knie. Prehab & Rehab routine

Voor al de basketters, volleyballers, sprinters en iedereen die wel eens last heeft van de knieën. Hier zijn we dan. Hoe los je dit op? Hoe voorkom je dit?


Een belangrijke kanttekening is natuurlijk dat je beweegt op je eigen niveau. Dit is een algemeen artikel en we kennen je klachten niet. Luister naar je lichaam. Start met kleine bewegingen en zorg dat je controle hebt tijdens de uitvoering.


Wanneer dat lukt, kan je een moeilijkere progressie proberen of meer Range of Motion proberen.


Zoals je kan zien in bovenstaande foto komen er extreme posities aan bod. Het huidige paradigma hierover is dat knieën zijn gemaakt om te plooien en enkel en alleen om te plooien. Wij vinden dat bullshit. Knieën kunnen veel meer dan je denkt.


Er is een misvatting dat de knieën enkel maar rechtlijnig dienen te plooien. Haal eender welke foto's boven van explosieve sporters en hun knieën staan geplooid in de meeste extreme hoeken.


Het is om die reden dat je je knieën moet voorbereiden.


Onze nieuwste video doet dat.🦵🏻Kniepijn bij explosieve sporters is bijna onvermijdelijk. Iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Zo ook Coach Nick.


Deze video en de oefeningen die we erin laten zien komen uit persoonlijke ervaring. Daar waar een chirurgische ingreep niet hielp, hielp een routine van tien minuten bewegen WEL.


📢Ken je iemand met (langdurige) knieproblemen?


🥰Zorg dan dat je Seiza Training deelt met hen.Voordat je aan de slag gaat, zorg ervoor dat je steeds luistert naar je lichaam. Doen bepaalde oefeningen pijn? Vraag dan advies aan ons via seizatraining@gmail.com of kijk naar onze FIXIT pagina op de website voor professioneel advies.


Een like en een subscribe is het enigste wat we vragen voor onze gratis content te gebruiken.4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven