Zoeken
  • Nick Goossen

Schouderpijn? Hou je schouders gezond!

Allesomvattend mogen we concluderen dat we te weinig onze schouders gebruiken. Het schoudergewricht is een complex gewricht dat enorm veel bewegingsvrijheid heeft. Door er geen gebruik van te maken, kunnen de problemen opstapelen. De meeste mensen hebben een bureaujob waardoor de schouders vooral naar voor leunen. Dit betekent dat de schouders nooit een impuls krijgen om actief te zijn. Met alle gevolgen...


Het is belangrijk om dit gedrag te compenseren. Je schouders actief doen herinneren waarvoor ze zijn gemaakt is een goed begin. Daarom hebben we hiervoor ook een video gemaakt.


Probeer onderstaande afbeelding maar eens na te doen en let er op dat je je schouders laag en naar achter houdt.


Je schouders steken al heel de dag naast je oren!


De uren passeren razendsnel en we doen niets met onze armen. Kan jij zelfs nog herinneren wanneer je voor het eerst je armen gestrekt boven je hoofd hebt gehouden?


Maar we verwachten dan wel van ons lichaam, dat alles tip top in orde is wanneer we plots een wedstrijdje tennis spelen. De dag nadien hebben we pijn aan de rug, heupen of schouders omdat heel het lichaam heeft moeten compenseren voor een beperking in onze bewegingsvrijheid. Daarom dit pleidooi.


Beweeg elke dag een beetje. Zo'n poging begint hopelijk bij ons, bij Seiza Training. Tijd om je schouders wat beweging te geven!


Reik zo ver je kan en teken een denkbeeldige cirkel. Zo groot je kan.


Hou je bovenlichaam stil, roteer (en compenseer) NIET mee.


Hoe ver kan je? Doet het ergens pijn? Kraakt het? Voel je iets bewegen?


De volledige video vind je onderaan.Het zou ons helpen om de video een like te geven en te abonneren op ons kanaal als reminder voor jezelf om te blijven bewegen!
1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven