Zoeken
  • Nick Goossen

Hoe begin je met krachttraining?

Je hebt niet veel materiaal nodig om thuis te beginnen.Heb je een halterbank (of een gewone bank?) en een setje dumbbells, weerstandsbanden of een kettlebell? Dat is écht voldoende om mee te doen met ons. Wanneer je consistent enkele weken aan krachttraining kan doen, merk je snel dat je sterker wordt. Een kettlebell, dumbbells of weerstandsbanden kunnen dan wel erg van pas komen.


Onderstaande video’s zijn ideaal als je wil beginnen met trainen. Elke video duurt tussen de vijf en tien minuten en kunnen (als je wil) gecombineerd worden. Zorg ervoor dat je telkens voldoende rust neemt tussen de trainingen. Je kan op je ‘off-days’ onze mobiliteit video’s volgen. Op onze YouTube pagina kan je per gewricht of regio zoeken naar iets wat bij jou past.


Om op te warmen kan je ook een keuze maken tussen ons uitgebreid aanbod van follow along video’s. Je begrijpt het al, heel ons YouTube kanaal kan voldoende zijn om de eerste stappen te zetten in jouw trainingsavontuur.
De buikspieren worden niet vergeten

In onderstaande follow along kan je testen hoe het staat met je buikspieren en je vormspanning. Coach Tom Verrept doet verschillende oefeningen zodat je buikspieren in verschillende manieren worden wakker geschud. Wil je je buikspieren meer aandacht geven? Zorg dan je deze video saved in een playlist op je YouTube account en probeer minstens één keer per week deze uitdaging voor je buikspieren. De plank, de sit-up en leg raises komen allemaal aan bod.
Alle spiergroepen worden aangepakt

Om een volledige workout te hebben kan je onderstaande video volgen op ons YouTube kanaal. In deze video zit een kleine warm-up en wordt er gefocust op je benen, buik, bovenlichaam, schouders en armen. Het enige wat je nodig hebt is een weerstandsband. Heb je dat niet? Dan kan je zoeken achter onze bodyweight training.

Thuis je eigen home gym?

Creëer zelf je fitness! Tijdens de lockdown en de pandemie is het wel gebleken dat je zelf ook uitgerust moet zijn met wat materiaal. Veel heb je echt niet nodig. Een halterbankje, een kettlebell, wat dumbbells en wat weerstandsbanden en je bent er helemaal klaar voor.
8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven