Zoeken
  • Nick Goossen

Flexibelere Heupen voor een Betere Houding

Bewegen helpt maar vaak doen we dit te weinig. We sporten, gaan lopen, volgen eens een online workout maar we focussen ons vaak te weinig op het eenvoudig concept ‘’bewegen’’.


In deze video toont coach Nick hoe je op 10 minuten je onderrug en heupen helemaal los zet om zo je houding of postuur te verbeteren. Geloof ons, na een dag thuis werken of in de auto zitten helpt dit enorm! Zelfs al heb je een dag in uw zetel gehangen zal deze video een godsgeschenk zijn voor je lichaam.Introductie tot de Couch Stretch

De koning der stretches voor mensen die stroeve heupen en/of lage rugpijn hebben is zonder twijfel de Couch Stretch. Coach Nick en Tom gebruiken ze frequent voor een brede waaier aan klanten. Last van de zogenaamde 'holle rug'? De kans is groot dat er teveel spanning staat op je heupbuigers. Couch Stretch it is!


Bovendien verbeter je hier razendsnel de grootte van je wandel-en looppassen. Perfect dus voor joggers en explosieve sporters om hun prestatie te verbeteren.


Niettemin is dit ook aan te raden voor thuiswerkers en bureau mensen. Je spendeert dagelijks (te)veel tijd met je heupen in een een hoek van 90° waardoor je heupbuiger op elkaar worden gepropt. De couch stretch is dus ideaal om die spanning weg te halen.


Vergeet niet je heupen te tillen naar achter:

- Pak je bekken vast

- Til je bekken naar achter alsof je een glas water leegkapt


Rek de spieren rondom de heup

Onderstaande stretch ken je vast wel. Het is een makkelijke en relatief comfortabele manier om je glutes mee te rekken. Maar swipe even verder en combineer tevens een hamstring stretch erbij.


Nog steeds relatief comfortabel en je hebt twee vliegen in één klap.


Enkele aandachtspunten voor de stretch:

- Blijf actief trekken met je armen

- Trek je teen naar je toe zodat je achterste lijn wordt gerokken

- Adem bewust in en uit

- Elke keer je uitademt probeer je verder te gaan in de stretch1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven