Zoeken
  • Nick Goossen

Enkelblessures? Versterk je enkels hier!

De enkels zijn een zeer onderschat en vaak vergeten gewricht. Jammer eigenlijk want ze zijn, o zo belangrijk in alles wat we doen. Denk maar aan lopen, wandelen, fietsen, trappen op, trappen af & het gevreesde in Seiza positie zitten. Overal spelen je enkels een cruciale rol. Vandaar geven we ze 10 minuten doelgericht aandacht in onze YouTube video.


Doe de test:

1) voor de video ga je 3-5 minuten in seiza zitten 🧎🏼

2) volg de enkel mobiliteit video ✌🏼

3) probeer opnieuw in seiza te zitten en voel het verschil ⚡️

4) comment hoeveel makkelijker dit gaat 😇


Ahja, voor al de sporters onder ons, vaak voeten omgeslagen? Uw voeten/enkels gaan dit enorm appreciëren.


Benodigdheden voor de video:

- Ruimte 🪐

- Muur 🧱

- Verhoog (trap/step)

- Bezemsteel of stok
Geen tijd om de volledige follow along mee te doen? Geen probleem. Maak er een gewoonte van om dagelijks vijf minuten van je tijd te spenderen in de seiza houding. Je kan heel makkelijk 'iets meer' doen door een stok tussen je kuiten en billen te steken.


De reden hiervoor is dat de stok gaat duwen op een knooppunt van je spieren. Deze plaats bevat veel spanning en door de constante druk kan dit knooppunt de spanning lossen.We kregen feedback van kijkers dat ze de kniezittende positie niet konden aanhouden. Je kan de positie makkelijker maken door een kussen tussen je benen te steken. Gebruik zoveel kussens totdat je de houding comfortabel kan aanhouden.


Het is de bedoeling dat je je heupen kan indraaien zodat je onderrug lang wordt. Dit zorgt voor decompressie en een aangenaam gevoel voor je rug. Probeer wekelijks af te bouwen met het aantal kussens (of dikte van het kussen) totdat je gewoon op je benen kan zitten.7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven